Leírás és Paraméterek
Erősen kávés ízvilágú Milk Stout, ami ragacsos, édeskés- hála a laktóznak és a juharszirupnak, és ezt pedig megfűszerezték vaníliával.
A Milk Stout-ok - más néven "cream" stout - olyan sötét sörök, amelyeket laktózzal, azaz tejcukorral főznek. A laktóz nem erjed, ha sörélesztővel érintkezik, ezért finom, könnyed édességet és krémesebb ízhatást kölcsönöz ennek a fajta sörnek. Az „imperial” jelző a magas alkoholtartalomra utal.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Milk Stout-ok - más néven "cream" stout - olyan sötét sörök, amelyeket laktózzal, azaz tejcukorral főznek. A laktóz nem erjed, ha sörélesztővel érintkezik, ezért finom, könnyed édességet és krémesebb ízhatást kölcsönöz ennek a fajta sörnek. Az „imperial” jelző a magas alkoholtartalomra utal.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Arpus Blueberry x Blackcurrant Sour Ale 0,44L
Normál ár
2.290 Ft
Törzsvásárlóknak
2.175 Ft
Alus Arpus x ReBrew TDH Mosaic x Vic Secret IPA 0,44L
Normál ár
2.290 Ft
Törzsvásárlóknak
2.175 Ft
Arpus Orange x Vanilla Imperial Stout 0,44L
Normál ár
2.790 Ft
Törzsvásárlóknak
2.651 Ft
Horizont Triple IPA Citra, Strata & Calista 0,33L
Normál ár
1.690 Ft
Törzsvásárlóknak
1.606 Ft
Alus Arpus TDH Nelson x Strata x Enigma TIPA 0,44L
Normál ár
2.590 Ft
Törzsvásárlóknak
2.461 Ft