Leírás és Paraméterek
Smoothie Sour Ale. Az édességért az eper, sárgabarack és vanília felel, amit a cseresznye-narancs páros ellensavaz.
A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik.
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik.
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Arpus Plum x Blueberry x Red Currant Smoothie Sour Ale 0,44L
Normál ár
4.600 Ft
Törzsvásárlói ár
3.910 Ft
Arpus Pineapple Berliner Weisse 0,44L
Normál ár
3.750 Ft
Törzsvásárlói ár
3.188 Ft
Arpus x Hoppy People Quintuple Dry Hopped Riwaka x Citra x Moutere x Motueka TIPA 0,44L
Normál ár
4.450 Ft
Törzsvásárlói ár
3.783 Ft
Arpus x Drekker x 450 North Boysenberry x Mango x Vanilla x Coconut x Granola Smoothie 0,44L
Normál ár
4.950 Ft
Törzsvásárlói ár
4.208 Ft
Arpus Chilli x Mango x Passionfruit Smoothie Sour Ale 0,44L
Normál ár
4.950 Ft
Törzsvásárlói ár
4.208 Ft
Fehér Nyúl FTB25 Fiji Rum Barrel Aged Wheat Wine 0,33L
Normál ár
3.890 Ft
Törzsvásárlói ár
3.306 Ft
Arpus Fruitheart Smoothie Sour Ale 0,44L
Normál ár
3.950 Ft
Törzsvásárlói ár
3.358 Ft
Mead Scientist Shark O 0,33L
Normál ár
2.150 Ft
Törzsvásárlói ár
1.827 Ft