Leírás és Paraméterek
A címke nem véletlenül viseli a bor istenének nevét, a flamand vörös ale-ket gyakran Belgium burgundi-borainak is nevezik. Persze nem erősségben, testben, hanem színben és aromában hasonlítanak ezek a valódi burgundira. A Bacchus színe is Burgundia legismertebb szőlőfajtájára, a Pinot Noir-ra emlékeztet. Illata visszahúzódó, habzása sem nagyobb, mint egy kisfröccsé. Szájunkban igazi, borhoz méltó savakat mutat ez a sör, valódi szőlős-boros felhangokkal. Elsőrendű aperitif ebéd vagy vacsora előtt. Csirke vagy hal mellé is jól fogyasztható, de leginkább azoknak ajánlom, akiknek éppen egy sörözőben jött meg a kedvük egy finoman megkomponált fröccshöz.
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Tripel Karmeliet Tripel 0,33L
Normál ár
2.250 Ft
Törzsvásárlói ár
1.912 Ft
Delirium Red 0,33L
Normál ár
2.050 Ft
Törzsvásárlói ár
1.742 Ft
Trappistes Rochefort 8 0,33L
Normál ár
2.350 Ft
Törzsvásárlói ár
1.997 Ft
St, Bernardus Abt 12 Barna Ale 0,33L
Normál ár
1.950 Ft
Törzsvásárlói ár
1.657 Ft
Trappistes Rochefort 10 0,33L
Normál ár
2.700 Ft
Törzsvásárlói ár
2.295 Ft
Pauwel - Kwak 0,33L
Normál ár
2.200 Ft
Törzsvásárlói ár
1.870 Ft
Trappistes Rochefort 6 0,33L
Normál ár
1.750 Ft
Törzsvásárlói ár
1.487 Ft
Houblon Chouffe IPA 0,33L
Normál ár
1.720 Ft
Törzsvásárlói ár
1.462 Ft