Leírás és Paraméterek
A Busó egy füstölt malátával készülő barna baksör. Illatában és a korty elején dominál a füst, teste elég krémes és malátásan édeskés, és mindezt határozottan támasztja alá egy markáns komlóprofil (szerintünk).
Ez egy kollaboráció, társunk a csínyben Utassy Roland (ex Legenda, Beerfort, Green Sheep, stb.) akinek a szaktudása nélkül mit sem érne a mi lelkesedésünk. Két éve már bemutattuk ezt a sört ugyanebben a felállásban, a népek eléggé szerették (untappd) ezért csak minimálisan nyúltunk a recepthez, amennyire ahhoz kellett, hogy a Fehér Nyúl főzdében működjön.
Világuralmi terveink nincsenek vele, de szerintünk ez egy megfelelő minőségű és elég érdekes sör ahhoz, hogy a széles közönség is megismerje, ezért szeretnénk, ha rendelnél, és megitatnád a vendégeiddel.
Ha szeretnéd megkóstolni, akkor szívesen látunk az első csapoláson, január 26-án pénteken, nem meglepő módon a Bölcsőben (event).
A Füstös sörök gyakran füstölt szalonnával azonosított ízvilágát a legtöbbször bükkfával füstölt és szárított malátának köszönheti. Európában a németországi Bambergben készítik a leghíresebb füstölt söröket, ahol bükkfát használnak. A tengeren túl is divatos ezen termékek készítése, itt akár alma, juhar és éger fák tüzelésével füstölik a malátát, elérve a kívánt ízvilágot.
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli