Barion Pixel
Nem titkoljuk, hogy oldalunkon a felhasználói élményének fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian
English
Menü
Monyo Hungarian Terroir: Szekszárd Spontan Kadarka 2018 0,375L
1.990 Ft

Monyo Hungarian Terroir: Szekszárd Spontan Kadarka 2018 0,375L

1.990 Ft

Leírás és Paraméterek

"A sorozat negyedik tagjánál ezúttal Szekszárdra látogattunk, ahol a legendás "ezerötös" tulajdonos ifj. Márkvárt Jánossal dolgoztunk együtt. A százéves kadarka gyalogtőkéken kézzel folyik a művelés, innen sikerült ezúttal szőlőtörkölyt szereznünk ehhez a projekthez. A szőlőhéjon található kultúrák által végbement erjedés végeredménye ismét igazán izgalmasra sikeredett. Nagyon hasonló a Syrah-s fajtához, azonban ez a változat fűszeresebb, frissebb és üdébb, mint a villányi társa. Érdemes összekóstolni a két tételt."

 

MONYO HUNGARIAN TERROIR: VILLÁNY - SPONTAN SYRAH 2017




A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.

Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök

Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.