Tájékoztatunk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Altbier

Németországban mielőtt az alsóerjesztésű Láger letarolta a teljes piacot, Ale-eket főztek. A Düsseldorf környéki települések azonban nem adták be a derekukat és maradtak a tradícionális felsőerjesztésű söröknél, az ő tiszteletükre hívjük ezt a stílust Altbier-nek (alt=régi).

A düsseldorfi altbier egy hibrid sörtípus, felsőerjesztésű élesztővel készül, de az erjesztés alacsonyabb és hosszabb ideig történik, csakúgy mint egy láger esetében, ezzel tisztább, ropogósabb, lágerekre jellemzőbb ízvilágot kaphatunk.

Félbarna, borostyános színvilág, ehhez passzoló kenyeres, malátás édesség jellemzi, közepes illetve alacsony keserűség mellett, mindig az egyensúlyra törekedve.

Alkoholfoka 4,6-5,6 % között mozoghat.