Tájékoztatunk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Barley Wine - Wheat Wine

A megnevezés megtévesztő lehet, de az árpabor (barley wine) és búzabor (wheat wine) egy hosszú érlelésű, magas alkoholfokkal  8,5 - 12,2 % rendelkező sörtípus. 

Ebben a desszertsörnek is nevezett típusban a karamellmalátás édesség mindig domináns, a keserűsség lehet magasabb (amerikai típus) illetve visszahúzódó, szinte alig észrevehető (angol típus). Gyakori a mazsolás, szőlős ízérzet. Színvilága a borostyán és mély vöröstől egészen a sötétbarnáig terjedhet.

Az idő kimondottan jót tesz ezeknek a stílusoknak valamint rendkívül gyakori a hordóérlelés ezeknél a tételeknél. Legtöbbször vörösboros, rumos, whiskey hordókat választanak a főzdék, mivel jól kiegészítik az egyébként is égetett szeszes jegyekkel bíró alapsört. 

Rendezés: