Leírás és Paraméterek
A Sörfőzde leírása:
,,A MONYO Brewing Co. bemutatja első történelmi sörét, amely az ókori Egyiptomba kalauzol vissza. A receptet egy több ezer éves kerámiaedény lelet ihlette, amiben a régészek egy ókori egyiptomi sör maradványait fedezték fel. Ezt továbbgondolva újraélesztettük az archaikus sört, olyan exkluzív alapanyagok felhasználásával, mint a vaddohány méz, sáfrány, arany mazsola és szőlőlé. Nevét Anubiszról, a balzsamozás és a halottak istenéről kapta, aki az egyiptomi hitvilág szerint a holtakat a túlvilágba kísérte."
Alkohol: 9,2%
IBU: 10
SRM: 6
Plato: 21
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli