Leírás és Paraméterek
VIK x First kollab.
Erős imperial pastry sour ale, laktózzal, cseresznyével, áfonyával, ribizlivel és szederrel, kiegészítve citromhéjjal és egy csipetnyi fahéjjal.
A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik.
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Erős imperial pastry sour ale, laktózzal, cseresznyével, áfonyával, ribizlivel és szederrel, kiegészítve citromhéjjal és egy csipetnyi fahéjjal.
A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik.
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Szent András Sörfőzde Kappa 19 0,33L
Normál ár
1.850 Ft
Törzsvásárlói ár
1.572 Ft
HopTails Straight to the Point 0,33L
Normál ár
2.590 Ft
Törzsvásárlói ár
2.201 Ft
Ország Söre 2025 0,33L
Normál ár
1.518 Ft
Törzsvásárlói ár
1.290 Ft
Fehér Nyúl Third Eye 0,33L
Normál ár
1.820 Ft
Törzsvásárlói ár
1.547 Ft
Mad Scientist True Trouble Trifle 0,44L
Normál ár
3.150 Ft
Törzsvásárlói ár
2.677 Ft
Horizont Hazy Queen Peacherine Edition 0,44L
Normál ár
2.350 Ft
Törzsvásárlói ár
1.997 Ft
Félegyházi Német Pils 0,33L
Normál ár
1.290 Ft
Törzsvásárlói ár
1.097 Ft
Mad Scienatist Xophisticated 0,44L
Normál ár
2.290 Ft
Törzsvásárlói ár
1.947 Ft