Leírás és Paraméterek
Kakaóbab, pisztácia és szezámmag hozzáadásával készült, csokoládé inspirálta Pastry Stout.
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Funky Fluid Gelato: Notte 0,5L
Normál ár
4.050 Ft
Törzsvásárlói ár
3.443 Ft
Funky Fluid Gelato XTREME: Sole 0,5L
Normál ár
5.700 Ft
Törzsvásárlói ár
4.845 Ft
Funky Fluid Gelato XTREME: Mango Sticky Rice 0,5L
Normál ár
5.700 Ft
Törzsvásárlói ár
4.845 Ft
Funky Fluid Gelato: Syrniki 0,5L
Normál ár
4.050 Ft
Törzsvásárlói ár
3.443 Ft
Funky Fluid Gelato: Yellow Kiwi & Banana Shake 0,5L
Normál ár
4.050 Ft
Törzsvásárlói ár
3.443 Ft
Funky Fluid Tiki Tang: Strawberry & Rhubarb 0,5L Bottle
Normál ár
2.950 Ft
Törzsvásárlói ár
2.507 Ft
Funky Fluid FEAT: Paranoid 0,5L
Normál ár
4.250 Ft
Törzsvásárlói ár
3.613 Ft
Funky Fluid Matomato 0,5L
Normál ár
3.950 Ft
Törzsvásárlói ár
3.358 Ft