Leírás és Paraméterek
Színe, mint az éjszaka legsötétebb órája. Áthatolhatatlan feketeség krémszínű habbal koronázva. Illata zárkózott, valahol a távolban pörkölt kávészemek jegyeivel. Már az első kortynál betöltik a szánkat az erőteljes pörkölési ízek és aromák, melyekhez leheletnyi étcsokoládé adódik. Utóíze hosszú és erőteljes, a lenyelt korty szinte feketére festi a torkunkat. A hosszantartó lecsengésben a kávéíz mellett erős keserűség jelentkezik, majd visszaköszön az étcsokoládé is. Rendkívül intenzív ízvilága szinte elnyomja a magas alkoholtartalmából eredő melegséget. Egy kiváló stout Belgium leghíresebb magándetektívének, Hercule Poirot-nak ajánlva.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Tripel Karmeliet Tripel 0,33L
Normál ár
2.250 Ft
Törzsvásárlói ár
1.912 Ft
Trappistes Rochefort 10 0,33L
Normál ár
2.700 Ft
Törzsvásárlói ár
2.295 Ft
Szent András Sörfőzde Hathárom 0,5L
Normál ár
1.300 Ft
Törzsvásárlói ár
1.105 Ft
Tripel Karmeliet Belga Tripel 0,75L
Normál ár
5.350 Ft
Törzsvásárlói ár
4.548 Ft
St, Bernardus Abt 12 Barna Ale 0,33L
Normál ár
1.950 Ft
Törzsvásárlói ár
1.657 Ft
Gulden Draak Imperial Stout 0,33L
Normál ár
2.750 Ft
Törzsvásárlói ár
2.337 Ft
Straffe Hendrik Quadrupel 0,33L
Normál ár
2.650 Ft
Törzsvásárlói ár
2.252 Ft
St, Bernardus Tripel 0,33L
Normál ár
1.280 Ft
Törzsvásárlói ár
1.088 Ft