Barion Pixel
Nem titkoljuk, hogy oldalunkon a felhasználói élményének fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian
English
Menü

.

Hoptop Fear of The Dark II. 0,33L
2.990 Ft

Hoptop Fear of The Dark II. 0,33L

2.990 Ft

Leírás és Paraméterek

Dupla hordóban érlelt Imperial Milk Stout, több hónapig érlelve JD Kentucky Bourbon hordóban, és több mint fél évig Kentucky Bourbon juharszirupos hordóban.

A Milk Stout-ok - más néven "cream" stout - olyan sötét sörök, amelyeket laktózzal, azaz tejcukorral főznek. A laktóz nem erjed, ha sörélesztővel érintkezik, ezért finom, könnyed édességet és krémesebb ízhatást kölcsönöz ennek a fajta sörnek. Az „imperial” jelző a magas alkoholtartalomra utal.

A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.


Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek

Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.