Leírás és Paraméterek
Aranylóan sárga színével, és tartós habjával már az első korty előtt elvarázsol ez a tradícionális bajor búzasör. Ízében könnyen felismerhetőek a banános, érett barackos jegyek, amelyek igazán frissítő ízvilágot adnak a sörnek. A banános ízvilág a búzasörök egyik kiemelt védjegye, ami a benne lévő észtereknek köszönhető. A lágy, könnyed ízvilág kellemes komlókeserűvel társul, ami teljessé teszi az élményt, így a sörkedvelő az első elfogyasztott korsó után azonnal kérni fogja a következőt.
Sör & Étel párosítás: a Kuchlbauer Weisse szinte mindennel jól párosítható, de különleges sajtok mellé, tengergyümölcseivel vagy különböző kolbászokkal fogyasztva igazán különleges élményt ad.
Alapanyagok: víz, búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő
Eredeti szárazanyagtartalom: 11,9%
Alkohol: 5,2%
A bajor búzasör (Hefeweizen) nevéhez hűen búzamalátából készül, jellemzője a ködös megjelenés, általában vastag, hosszan tartó habbal, illatában és ízében is erős szegfűszeges és banános jelleggel, amit a felhasznált élesztőnek köszönhet. A komlókeserű teljesen a háttérbe szorul, alkoholfoka 4,9 - 5,6% között alakul.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Búzasörök és típusaik
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli