Leírás és Paraméterek
A Mad-é a szó:
"A barrel aging programunk következő állomásában különböző töményekkel fogunk dolgozni, legalábbis ízvilágban. Azok a hordók, amikben ezek a nedűk voltak érlelve, teljesen át tudják adni az illatokat és az ízeket anélkül, hogy üvegből szeszt kéne locsolni a sörlébe. Ami ugye még csak nem is legális. Itthon legalábbis. Nem is csináljuk.
Azt mondják, hogy nem a hordónak van whiskey íze, hanem fordítva. Szóval a viccet félretéve, ha ízeket szeretnénk és nem alkoholtartalmat, akkor egyébként is ez a módszer az, amivel dolgozni érdemes. Nem szoktak ott sem szeszt adni a sörhöz, ahol ez legális.
A wee heavy alapból egy olyan stílus, amiben a BJCP szerint teljesen stílusidegen a tőzeges füstösség. Nos...
Balázs és Dani szerintem 2016 óta dolgoznak a "füstheavy" munkanévre hallgató projekten. Most elkészült. Bocs, hogy megváltoztattuk a nevét. De így szerintünk menőbb. Bár a füstheavy sem utolsó. Inkább utolsó előtti."
A Wee Heavy túlnyomórészt malátás, gazdag és domináns édes malátaízzel és -aromával. A karamellás jelleg gyakran része az ízprofilnak. Néhány tételben enyhe füstölt tőzeges íz is megtalálható.
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli