Leírás és Paraméterek
Krémes és édes Milk Stout, amelynek ízvilága olyan, mintha földimogyorót karamellába ejtettek volna. Nem is ál messze a valóságtól, hisz nugátot, földimogyorót és karamellát adtak hozzá.
A Milk Stout-ok - más néven "cream" stout - olyan sötét sörök, amelyeket laktózzal, azaz tejcukorral főznek. A laktóz nem erjed, ha sörélesztővel érintkezik, ezért finom, könnyed édességet és krémesebb ízhatást kölcsönöz ennek a fajta sörnek. Az „imperial” jelző a magas alkoholtartalomra utal.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Milk Stout-ok - más néven "cream" stout - olyan sötét sörök, amelyeket laktózzal, azaz tejcukorral főznek. A laktóz nem erjed, ha sörélesztővel érintkezik, ezért finom, könnyed édességet és krémesebb ízhatást kölcsönöz ennek a fajta sörnek. Az „imperial” jelző a magas alkoholtartalomra utal.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Sima Brewing X Hajnali Sörfőzők - Simple Dawn 0,33L
Normál ár
1.990 Ft
Törzsvásárlóknak
1.890 Ft
Szent András Sörfőzde Teszt András Gamma 41 0,33L
Normál ár
1.090 Ft
Törzsvásárlóknak
1.035 Ft