Leírás és Paraméterek
"A technológia lényegét a termeszeti törvények valódi működése alkotja. Mi is áhítattal figyeljük a spontán erjedési folyamatokat, az élő folyadék transzmutációját sörré.
Most négy 225 literes barrique hordónk van két éves merlot múlttal. A hordókat kétszer tervezzük használni, nagyjából ennyi idő alatt vesztik el boros jellegüket.
Az első kísérlet közel egy évig tartott, már majdnem teljesen lezárult, palackban szénsavasodnak tovább az italok.
Transmutation sorozatok főpróbája egy vilagos, 4,5% körüli alapsörrel indult ami acéltartályokban alakult két hónapig. A hordókba közvetlenül a bor kiürítése után került a sör, a maradék cukrot négy különböző gyümölccsel pótoltuk. Így friss cukor került a folyadékba táplálva a borból maradt mikroorganizmusokat, de a ráoltassal bejuttatott baciknak is jutott belőle. Az eredmény egy 6% -os ital lett, a gyümölcsöknek és az utóerjedésnek köszönhetően. Mi nem tudunk betelni vele. Gyönyörű palackokban kerül forgalomba, méltó ajándék sörkedvelő cimboráinknak, és a klasszikus sörtől távolabb álló inkább a pezsgő hangulatot kedvelő ismerőseink ajtórésébe is betehetjük lábunkat - további különleges sörökkel lepve meg őket."
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Most négy 225 literes barrique hordónk van két éves merlot múlttal. A hordókat kétszer tervezzük használni, nagyjából ennyi idő alatt vesztik el boros jellegüket.
Az első kísérlet közel egy évig tartott, már majdnem teljesen lezárult, palackban szénsavasodnak tovább az italok.
Transmutation sorozatok főpróbája egy vilagos, 4,5% körüli alapsörrel indult ami acéltartályokban alakult két hónapig. A hordókba közvetlenül a bor kiürítése után került a sör, a maradék cukrot négy különböző gyümölccsel pótoltuk. Így friss cukor került a folyadékba táplálva a borból maradt mikroorganizmusokat, de a ráoltassal bejuttatott baciknak is jutott belőle. Az eredmény egy 6% -os ital lett, a gyümölcsöknek és az utóerjedésnek köszönhetően. Mi nem tudunk betelni vele. Gyönyörű palackokban kerül forgalomba, méltó ajándék sörkedvelő cimboráinknak, és a klasszikus sörtől távolabb álló inkább a pezsgő hangulatot kedvelő ismerőseink ajtórésébe is betehetjük lábunkat - további különleges sörökkel lepve meg őket."
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.