Tájékoztatunk, hogy a honlap felhasználói élményének fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

.

Schlenkerla Hansla 0,5L

Normál ár
890 Ft
Gyártó: Schlenkerla
Webshop készlet: Hamarosan - Kérj értesítést!
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A fejlett világban ma már hozzászoktunk ahhoz, hogy bármikor ivóvíz minőségű vizet fogyaszthatunk. Ennek alapja a hatékony csatornarendszer, beleértve a tisztítóműveket és a higiénikus vízhálózatot. Míg már a római korban is működött ilyen rendszer (bár nem olyan technikai szinten, mint ma), addig a későbbi Európa a középkortól a 19. század végéig már nem volt ennyire fejlett. A szennyvizek tisztítatlanul és általában a szabadban a folyókba folytak; gyakran egyszerűen az utcára dobták őket. Ezért pl. a különösen szennyezett szennyvizet termelő cserzőműhelyeknek a városokon belül a folyón lefelé kellett elhelyezkedniük. Az emberek a vizet a helyi kutakból vagy a folyókból nyerték, és ezért az ilyen vizek általában tele voltak mikrobákkal, és betegségeket okozhattak. Aki megengedhette magának, nem ivott sima vizet.

A sör volt a kedvenc italuk: Mivel a sörfőzés során felforralják, a főzővízben lévő összes mikrobát elpusztítják. Ezenkívül a komlónak bakteriosztatikus hatása van, és megakadályozza az új baktériumok elszaporodását. Végül, de nem utolsósorban az erjesztés olyan mértékben csökkenti a sör pH-szintjét, hogy a közönséges kórokozó baktériumok nem maradnak életben benne. A középkor embere természetesen nem ismerte ezeket a tudományos tényeket, de azt próbálgatás útján tudták, hogy a víztől gyakran megbetegedtek, de a sörtől nem.

Az akkori szabványos sörökben kevesebb alkohol volt, mint manapság, de közelebb álltak a 2-4%-os alkoholtartalmú világos sörökhöz. A Szent Gallen kolostor (ma Svájc) Kr. u. 830-ból származó kéknyomtatványa egy speciális sörfőzdét mutat be az ilyen típusú sörök számára (valamint további 2 sörfőzdét az erősebb sörök számára). A kolostorokban az ilyen söröket "Kovent"-nek vagy "Kofent"-nek nevezték. A nagy ivásigényű nehéz munkások és a gyermekek számára ezt Bambergben még egy lépéssel tovább vitték: Még alacsonyabb alkoholtartalmú könnyű söröket főztek egy speciális sörfőzési technikával. Hogy az ilyen sör az alacsony alkoholtartalom ellenére bakteriológiailag stabil legyen, a normál söröknél jobban komlózták (az IPA-khoz hasonlóan, hogy az Indiába történő szállításhoz tartósabb legyen).

Az Aecht Schlenkerla Rauchbier Hansla ma is folytatja ezt a hagyományt: alacsony alkoholtartalmú (<1,2 % alkoholtartalom), komlós, szűretlen füstölt sört főznek ezzel a régi sörfőzési technikával. Ugyanakkor 100 ml-enként csak 13 kalóriát tartalmaz, azaz fél literenként 65 kalóriát.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ezeket is ajánljuk

Kuchlbauer Turm Weisse 0,5L

Normál ár
800 Ft
Törzsvásárlóknak
760 Ft

Szent András Sörfőzde Nyúlon Innen 22 0,33L

Normál ár
1.190 Ft
Törzsvásárlóknak
1.131 Ft

Timco Brewery Friss 0,33L

Normál ár
1.190 Ft
Törzsvásárlóknak
1.131 Ft

First Blackberry Empress 0,33L

Normál ár
1.290 Ft
Törzsvásárlóknak
1.225 Ft

Monyo GF Grumpy Octopus 0,33L

Normál ár
990 Ft
Törzsvásárlóknak
941 Ft

First Triple flower Power 0,33L

(1)
Normál ár
1.590 Ft
Törzsvásárlóknak
1.510 Ft

Lervig Konrads Stout 0,33L

Normál ár
1.990 Ft
Törzsvásárlóknak
1.890 Ft

Monyo Mega Cyber Rabbit 0,33L

Normál ár
1.190 Ft
Törzsvásárlóknak
1.131 Ft