Leírás és Paraméterek
2021-ben főzött Saison, pilsner maláta, búzamaláta és búzapehely felhasználásával. Az erjesztés tölgyfahordókban történt, vadélesztők és baktériumok keverékének segítségével. A palackozás előtt egy évvel frissen szüretelt áfonyát adtak hozzá. A palackozás után a sör 5 hónapig újraerjedt. Az eredmény egy száraz, savanykás sör, amelyben a vadélesztők jellegzetes „funky” jegyei és a fekete áfonya rusztikus ízei érvényesülnek.
A Wild Ale-ek minden esetben Brett-el savanyított sörök.
A Brett a sörfőzők rövidítése a Brettanomyces-re, egy vad élesztőtörzsre. Rendkívül komplex savas ízvilágot tudnak kölcsönözni a sörnek. A magyar nyelvben negatívként hangzó jelzők, mint például az istállószag, lópokróc illat és ízvilág jellemzi ezeket a söröket. Mivel vadélesztőkről beszélünk, amik folyamatosan változnak, érnek, igen nehéz két egyforma ízvilágú sört lefőzni.
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Wild Ale-ek minden esetben Brett-el savanyított sörök.
A Brett a sörfőzők rövidítése a Brettanomyces-re, egy vad élesztőtörzsre. Rendkívül komplex savas ízvilágot tudnak kölcsönözni a sörnek. A magyar nyelvben negatívként hangzó jelzők, mint például az istállószag, lópokróc illat és ízvilág jellemzi ezeket a söröket. Mivel vadélesztőkről beszélünk, amik folyamatosan változnak, érnek, igen nehéz két egyforma ízvilágú sört lefőzni.
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.