Leírás és Paraméterek
Kellemes, krémes oatmeal stout tonkababbal és vaníliával.
Az Oatmeal Stout zabdara felhasználásával készített sör, amely a zab miatt még selymesebb, lágyabb, tejcsokoládés ízhatású lesz. Kávészerű pörkölt árpa- és malátaaromák is megjelennek a sörben. Ez az alacsony vagy közepes alkoholtartalmú stílus tele van sötétebb malátaízzel és a zablisztből származó gazdag és olajos testtel.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Az Oatmeal Stout zabdara felhasználásával készített sör, amely a zab miatt még selymesebb, lágyabb, tejcsokoládés ízhatású lesz. Kávészerű pörkölt árpa- és malátaaromák is megjelennek a sörben. Ez az alacsony vagy közepes alkoholtartalmú stílus tele van sötétebb malátaízzel és a zablisztből származó gazdag és olajos testtel.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Szent András Sörfőzde Majdnem Stout 0,33L
Normál ár
1.290 Ft
Törzsvásárlói ár
1.097 Ft
Szent András Sörfőzde Ogre 0,5L
Normál ár
1.190 Ft
Törzsvásárlói ár
1.012 Ft
Szent András Sörfőzde Almás Rétes 0,33L
Normál ár
1.690 Ft
Törzsvásárlói ár
1.437 Ft
Szent András Sörfőzde Rettegett Iván 0,33L
Normál ár
2.500 Ft
Törzsvásárlói ár
2.125 Ft
Félegyházi Gose 0,33L
Normál ár
1.450 Ft
Törzsvásárlói ár
1.232 Ft
Szent András Sörfőzde Meggyes sör 0,5L
Normál ár
1.390 Ft
Törzsvásárlói ár
1.182 Ft
Félegyházi Málnás Gose 0,33L
Normál ár
1.650 Ft
Törzsvásárlói ár
1.402 Ft