Leírás és Paraméterek
,,A triumph in blending, the epitome of our barrel library
An annual release taking our flagship beer Modus Operandi which is a blended sour red ale, aged in red wine and bourbon barrels and then re-ageing that blend in more wood for further maturation, building complexity and intensity. The epitome of our barrels store is released each winter, the perfect time to enjoy Beyond Modus.
A masterclass in barrel ageing and blending, Modus Operandi is re-barreled and re-blended annually, taking disparate and distant barrels from the cobwebbed reaches of our barrel library and adding select beers to the mix for something truly transcendent. The complexity gained from the wood as well as the wine previously held in it means Beyond Modus is intriguing and delicious.
FLAVOURS
- Sour Cherry
- Red Wine
- Balsamico"
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli