Leírás és Paraméterek
Az egykori Dendermonde-i apátság receptje alapján készült sör főzéséhez háromféle gabonát - árpát, búzát és zabot - használtak fel. Habja hosszú, tartós, krémszerű, színe világos narancssárga. Malátás-narancsos illat. Gyönyörűen kiegyensúlyozott ital, melyben a finom savak és a diszkrét keserűség mögött visszafogottan rejtőzködik a nem kevés alkohol. Pikánsan csípős utóízébe szegfűszeg és fahéj is vegyül.
A Tripel színében abszolút világos, kimondottan magas, 7,1 - 10,1 % közötti alkoholfokkal, közepes keserűséggel, malátás édességgel, de száraz lecsengéssel rendelkező belga típusú sör. A tripelek komplex ízvilágát a felhasznált élesztők adják, valamint az üvegben történő másodlagos erjedésnek köszönheti.
A kép csak illusztráció, pohár nélkül tudod megvásárolni.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Belga sörtípusok
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli