Leírás és Paraméterek
A Viharsarok Eggnogot a tojáslikőr őse, a posset inspirálta, amely a britek kedvence volt a középkorban. A forró tejet ale típusú sörrel, szegfűszeggel, szegfűborssal, szerecsendióval és fahéjjal keverték össze, amit a felsőosztályok sherry vagy brandy hozzáadásával spékeltek meg, a szerzetesek pedig tojással és fügével készítették.
Ezeket az autentikus tojáslikőr inspirálta fűszereket bátran egészítettük ki némi komlókeserűséggel. A kveik élesztő a számára megfelelő extrém magas, szinte már forrónak számító 40°C-os erjesztési hőmérsékleten elképesztő gyümölcsösséget eredményezett.
A krémes textúráért elsősorban a nagy mennyiségű zabpehely és zabmaláta felel. A laktóz telt szájérzetet, édes ízeket hoz, ami jól működik a természetes vanília kivonattal. Az eggnog gyakran citrom- vagy narancshéjjal szórt, ez inspirálta a hidegoldali komlózást, ami egyúttal ködös, dzsúzos megjelenést is kölcsönöz a sörnek.
Összetevők: víz, árpamaláta, búzamaláta, zabpehely, zabmaláta, laktóz, komló, aroma, vanília kivonat,fahéj, szerecsendió, kardamom, szegfűszeg, élesztő
A Milkshake IPA-t a laktóz (nem erjeszthető tejcukor) és a gyümölcs használata határozza meg. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően a sörök sima, kellemes szájízzel rendelkeznek, hasonlóan ahhoz az érzéshez, amit egy Milk Stouttól várhatunk.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Mi az, hogy IPA?
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli