Leírás és Paraméterek
Dupla hordóban érlelt Imperial Milk Stout, több hónapig érlelve JD Kentucky Bourbon hordóban, és több mint fél évig Kentucky Bourbon juharszirupos hordóban.
A Milk Stout-ok - más néven "cream" stout - olyan sötét sörök, amelyeket laktózzal, azaz tejcukorral főznek. A laktóz nem erjed, ha sörélesztővel érintkezik, ezért finom, könnyed édességet és krémesebb ízhatást kölcsönöz ennek a fajta sörnek. Az „imperial” jelző a magas alkoholtartalomra utal.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Milk Stout-ok - más néven "cream" stout - olyan sötét sörök, amelyeket laktózzal, azaz tejcukorral főznek. A laktóz nem erjed, ha sörélesztővel érintkezik, ezért finom, könnyed édességet és krémesebb ízhatást kölcsönöz ennek a fajta sörnek. Az „imperial” jelző a magas alkoholtartalomra utal.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Ugar Brewery Dark Vanilla Sky 0,33L
Ugar Brewery Gray Matter 0,33L Can
Horizont Non Alcoholic Craft IPA 0,33L
Normál ár
1.600 Ft
Törzsvásárlói ár
1.360 Ft
UGAR Brewery Hopjuliska 0,33L
First Dark Oats 0,33L
Normál ár
1.950 Ft
Törzsvásárlói ár
1.657 Ft
Hoptop IPA 0,33L can
Normál ár
1.350 Ft
Törzsvásárlói ár
1.147 Ft
Track Gold Top pohár 0,4L
Normál ár
4.750 Ft
Törzsvásárlói ár
4.038 Ft