Leírás és Paraméterek
Igazi, ír stílusú, alacsony alkoholtartalmú Dry Stout.
A pörkölt árpa felhasználásának köszönhetően száraz pörkölt karakterrel rendelkezik. A kávészerű pörkölt árpa és a mérsékelten pörkölt malátaaromák hangsúlyozása határozza meg a karakter nagy részét. A komlós keserűség közepes vagy közepesen magas. Ezt a sört gyakran nitrogéngázcsapolással adagolják, amely sima, krémes testet kölcsönöz a szájpadlásnak.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
https://www.youtube.com/watch?v=agS0YRaOujk
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A pörkölt árpa felhasználásának köszönhetően száraz pörkölt karakterrel rendelkezik. A kávészerű pörkölt árpa és a mérsékelten pörkölt malátaaromák hangsúlyozása határozza meg a karakter nagy részét. A komlós keserűség közepes vagy közepesen magas. Ezt a sört gyakran nitrogéngázcsapolással adagolják, amely sima, krémes testet kölcsönöz a szájpadlásnak.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
https://www.youtube.com/watch?v=agS0YRaOujk
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Sibeeria/Stu Mostów Sacred Tree 0,5L
Normál ár
3.900 Ft
Törzsvásárlói ár
3.315 Ft
Sibeeria/HopHemel Hop Digger 0,5L
Normál ár
3.400 Ft
Törzsvásárlói ár
2.890 Ft
Sibeeria Léto 2025 0,5L
Normál ár
3.350 Ft
Törzsvásárlói ár
2.848 Ft
Sibeeria Tapawera 0,5L
Normál ár
4.000 Ft
Törzsvásárlói ár
3.400 Ft
Sibeeria I Love the Smell of Simcoe in the Morning 0,5L
Normál ár
3.850 Ft
Törzsvásárlói ár
3.273 Ft
Sibeeria Hop Elixir: HBC 1019, El Dorado & Chinook 0,5L
Normál ár
3.700 Ft
Törzsvásárlói ár
3.145 Ft
Sibeeria Yummy Mango with Apricot 0,5L
Normál ár
4.700 Ft
Törzsvásárlói ár
3.995 Ft
Sibeeria Mint & Lime Gose° 0,5L
Normál ár
3.350 Ft
Törzsvásárlói ár
2.848 Ft