Leírás és Paraméterek
Malárahangsúlyos oatmeal stout, olajosan sűrű, mélyfekete szín.
Az Oatmeal Stout zabdara felhasználásával készített sör, amely a zab miatt még selymesebb, lágyabb, tejcsokoládés ízhatású lesz. Kávészerű pörkölt árpa- és malátaaromák is megjelennek a sörben. Ez az alacsony vagy közepes alkoholtartalmú stílus tele van sötétebb malátaízzel és a zablisztből származó gazdag és olajos testtel.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
24db rövid, de tartalmas videónk segítségével olyan szintre hozzuk a sörrel kapcsolatos tudásodat, hogy nehéz lesz zavarba hozni!
Beerselection sörtanfolyam
Az Oatmeal Stout zabdara felhasználásával készített sör, amely a zab miatt még selymesebb, lágyabb, tejcsokoládés ízhatású lesz. Kávészerű pörkölt árpa- és malátaaromák is megjelennek a sörben. Ez az alacsony vagy közepes alkoholtartalmú stílus tele van sötétebb malátaízzel és a zablisztből származó gazdag és olajos testtel.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
24db rövid, de tartalmas videónk segítségével olyan szintre hozzuk a sörrel kapcsolatos tudásodat, hogy nehéz lesz zavarba hozni!
Beerselection sörtanfolyam
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Monyo MOJO Workin'25 NEIPA Rakau x Dr. Rudi 0,33l can
Horizont Selfish Games Wicked Secret 0,44L
Brew Your Mind Fruit Works Blueberry Strawberry Lime 0,44L | Kizárólag személyes átvétellel vagy azonnali budapesti szállítással rendelhető
Normál ár
2.450 Ft
Törzsvásárlói ár
2.082 Ft
Brew Your Mind Yellow Haze 0,44L | Kizárólag személyes átvétellel vagy azonnali budapesti szállítással rendelhető
Normál ár
2.200 Ft
Törzsvásárlói ár
1.870 Ft
Monyo x To Ol X CEBC Lucky Seven Hoplager 0,33L
Normál ár
1.390 Ft
Törzsvásárlói ár
1.182 Ft
Brew Your Mind Summer Nectar 0,44L | Kizárólag személyes átvétellel vagy azonnali budapesti szállítással rendelhető
Normál ár
2.550 Ft
Törzsvásárlói ár
2.167 Ft