Barion Pixel
Nem titkoljuk, hogy oldalunkon a felhasználói élményének fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian
English
Menü
Monyo Főzdepark Farewell 0,33L
Ellenőrizd kuponjaidat és pontegyenleged a Beerselection Club fiókodban, ide kattintva!

Monyo Főzdepark Farewell 0,33L

Ellenőrizd kuponjaidat és pontegyenleged a Beerselection Club fiókodban, ide kattintva!
Ez jól menne hozzá!
Jelöld be és már rakjuk is a kosaradba!

Leírás és Paraméterek

Elérhető: 2021.05.31

A MONYO elköltözik a főzdeparkból, így egy utolsó sörre még összedugták a fejüket a Horizontos, Mad Scientist-es és HopTop-os srácokkal.
Ennek eredménye egy egyszerre savanykás és édes, málnával, citrommal, tonkababbal és vajas keksszel főzött Pastry Sour. 
​Illatában intenzíven a málna jelenik meg egy kis citrusossággal, amit a tonkabab marcipános-mandulás aromája egészít ki. Ízben kiegyensúlyozott a savanyú-fanyarság és a laktózos édesség. Rengeteg málna, egy csipetnyi citrom, a lecsengése pedig szintén citromos-lime-os, savanykás és málnás. Nagy, krémes és "laktózos" a kortyérzet.



A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik.
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.

Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök

Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ezeket is ajánljuk

Monyo Cyber Rabbit 0,33L can

Normál ár
1.500 Ft
Törzsvásárlói ár
1.275 Ft

Mad Scientist Liquid Cocaine 0,44L

(2)
Normál ár
2.050 Ft
Törzsvásárlói ár
1.742 Ft

Horizont Hazy Queen 0,33L CAN

Normál ár
1.650 Ft
Törzsvásárlói ár
1.402 Ft

Ugar Brewery Stróman 0,33L

Normál ár
1.650 Ft
Törzsvásárlói ár
1.402 Ft

Rothbeer Távoli Galaxis 0,33L

Normál ár
1.150 Ft
Törzsvásárlói ár
977 Ft

Fehér Nyúl Rafa CAN 0,33L

Normál ár
1.650 Ft
Törzsvásárlói ár
1.402 Ft

Schlenkerla Marzen 0,5L

(1)
Normál ár
1.750 Ft
Törzsvásárlói ár
1.487 Ft

Schlenkerla Rauchweizen 0,5L 5,2%

(1)
Normál ár
1.750 Ft
Törzsvásárlói ár
1.487 Ft