Leírás és Paraméterek
A Double egy speciális Porter típusú barna sör. Minden érzékszervnek valódi simogatás. Azoknak ajánlható, akik valami szokatlant és egyedit szeretnének megkóstolni. A 24-es szárazanyagtartalmú, 10.5% alkoholtartalmú sör 1990 óta a legerősebb sör Európában. Nagy odafigyeléssel lettek az alapanyagok összeválogatva (5 különböző maláta – cseh, bajor, karamell, festő és búza). Ezek az alappillérek, amelyből leginkább a megpörkölt maláta dominál. A magas, tiszta extrakt tartalom a gyomrot rögtön kihívás elé állítja. Energiával tölt fel, és csábító. Ezért kimondottan „sörös aperitifként” ajánljuk. Gyakran „fekete viagraként” emlegetik. Az antracitos sötétbarna színű nedű a krémes habjával talpas pohárban a legízletesebb. Ezt megérdemli ez a sör, mivel a náchodi sörgyár igazi gyöngyszeméről van szó.
Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Tripel Karmeliet Tripel 0,33L
Normál ár
2.250 Ft
Törzsvásárlói ár
1.912 Ft
Szent András Sörfőzde Ogre 0,5L
Normál ár
1.190 Ft
Törzsvásárlói ár
1.012 Ft
Delirium Tremens 0,33L
Normál ár
2.200 Ft
Törzsvásárlói ár
1.870 Ft
Westmalle Dubbel 0,33L
Normál ár
1.550 Ft
Törzsvásárlói ár
1.317 Ft
Trappistes Rochefort 6 0,33L
Normál ár
1.750 Ft
Törzsvásárlói ár
1.487 Ft
St, Bernardus Abt 12 Barna Ale 0,33L
Normál ár
1.950 Ft
Törzsvásárlói ár
1.657 Ft
Kasteel Tripel 0,33L
Normál ár
2.150 Ft
Törzsvásárlói ár
1.827 Ft