Leírás és Paraméterek
Az európai erdei gyümölcsök középpontja; ragacsos, savasasbb Smoothie Sour, szilvával, áfonyával és fekete ribizlivel.
A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik.
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik.
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Arpus Orange x Cherry x Strawberry x Apricot x Vanilla Smoothie Sour Ale 0,44L
Normál ár
4.600 Ft
Törzsvásárlói ár
3.910 Ft
Mad Scientist Popstar 0,44L
Normál ár
1.900 Ft
Törzsvásárlói ár
1.615 Ft
Brew Your mind DDH Only Memories 0,44L | Kizárólag személyes átvétellel vagy azonnali budapesti szállítással rendelhető
Normál ár
2.500 Ft
Törzsvásárlói ár
2.125 Ft
Brew Your Mind Double Yellow Haze 0,44L | Kizárólag személyes átvétellel vagy azonnali budapesti szállítással rendelhető
Normál ár
2.250 Ft
Törzsvásárlói ár
1.912 Ft
Mad Scientist X House of the Dragon The Black Council 0,44L
Normál ár
2.950 Ft
Törzsvásárlói ár
2.507 Ft
Arpus Fruitheart Smoothie Sour Ale 0,44L
Normál ár
3.950 Ft
Törzsvásárlói ár
3.358 Ft
Arpus Pineapple Berliner Weisse 0,44L
Normál ár
3.750 Ft
Törzsvásárlói ár
3.188 Ft
Hmmmm Sörös Desszert 100g | Kizárólag személyes átvétellel
Normál ár
1.190 Ft
Törzsvásárlói ár
1.012 Ft