Leírás és Paraméterek
Egy fűszeres, fahéjas, ragacsos Pastry Stout, ami áfonyával egészül ki.
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza. Az „imperial” jelző a magas alkoholtartalomra utal.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza. Az „imperial” jelző a magas alkoholtartalomra utal.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Hop Hooligans Gelato Sourpuss: Strawberry Mojito 0,5L
Normál ár
5.000 Ft
Törzsvásárlói ár
4.250 Ft
Hop Hooligans Bear Minimum (Ca' del Brado and Maktoob collaboration) 0,5L
Normál ár
3.350 Ft
Törzsvásárlói ár
2.848 Ft
Hop Hooligans Gorgone 0,5L
Normál ár
6.000 Ft
Törzsvásárlói ár
5.100 Ft
Hop Hooligans Chonker 0,5L
Normál ár
5.000 Ft
Törzsvásárlói ár
4.250 Ft
Hop Hooligans Nuts About It 0,5L
Normál ár
3.400 Ft
Törzsvásárlói ár
2.890 Ft
Hop Hooligans Hyperinflation 0,5L
Normál ár
5.000 Ft
Törzsvásárlói ár
4.250 Ft
Hop Hooligans Cannon Fire 0,5L
Normál ár
3.400 Ft
Törzsvásárlói ár
2.890 Ft
Hop Hooligans Rhododendron (Straßenbräu and Maktoob collaboration) 0,5L
Normál ár
3.600 Ft
Törzsvásárlói ár
3.060 Ft