Leírás és Paraméterek
Fanyarkás, de mellette fásan édes, csokis Pastry Stout. Az ízeket az áfonya, csoki, szeder és juharszirup alkotja.
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Mad Scientist Sunblast Summer Slam 0,33L
Normál ár
2.290 Ft
Törzsvásárlói ár
1.947 Ft
Etyeki Fxcking S.LimeBerry 0,33l
Normál ár
2.090 Ft
Törzsvásárlói ár
1.777 Ft
Hop Hooligans All Natty (Stepping Stone collaboration) 0,5L
Normál ár
5.000 Ft
Törzsvásárlói ár
4.250 Ft
Rychtář Premium 0,5L dobozos
Normál ár
890 Ft
Törzsvásárlói ár
757 Ft
InVitro Brewing Carcosa 0,44L
Normál ár
2.390 Ft
Törzsvásárlói ár
2.032 Ft
Arpus Pineapple Berliner Weisse 0,44L
Normál ár
3.750 Ft
Törzsvásárlói ár
3.188 Ft
Mad Scientist Roasters Paradise San Rafael - Honduras 0,33L
Normál ár
3.390 Ft
Törzsvásárlói ár
2.881 Ft
Stu Mostow X Anniversary 10/10 WILD#30 w/B. Nektar 0,375L Üveg
Normál ár
7.100 Ft
Törzsvásárlói ár
6.035 Ft