Leírás és Paraméterek
Fanyarkás, de mellette fásan édes, csokis Pastry Stout. Az ízeket az áfonya, csoki, szeder és juharszirup alkotja.
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Monyo Tropical Tenacity 10th Anniversary 0375L
Normál ár
4.390 Ft
Törzsvásárlói ár
3.731 Ft
Drekker Brewing Company Punching In the PRRRT 0,473L
Normál ár
7.150 Ft
Törzsvásárlói ár
6.077 Ft
Stu Mostow X Anniversary 10/10 WILD#30 w/B. Nektar 0,375L Üveg
Normál ár
7.100 Ft
Törzsvásárlói ár
6.035 Ft
Stu Mostow WRCLW Schops 0,5L Üveg
Normál ár
2.550 Ft
Törzsvásárlói ár
2.167 Ft
Lagunitas IPA 0,355L
Normál ár
2.100 Ft
Törzsvásárlói ár
1.785 Ft
Bevog & Badin Accom 0,5L
Normál ár
4.300 Ft
Törzsvásárlói ár
3.655 Ft
Arpus x Drekker x 450 North Boysenberry x Mango x Vanilla x Coconut x Granola Smoothie 0,44L
Normál ár
4.950 Ft
Törzsvásárlói ár
4.208 Ft
Stu Mostow X Anniversary 9/10 w/Civil Society 0,44L CAN
Normál ár
4.550 Ft
Törzsvásárlói ár
3.868 Ft